Klassbeskrivningar

Står inte alla beskrivningar här på sidan finns de på bokningssidan, tryck på aktuellt pass så kommer beskrivningen.

Cykelstudion

 

 

 

 

Kom igång pass

Träning för dig som inte är van att träna regelbundet eller som vill prova på något nytt.

 

MAQ

• Står för: Muscle Action Quality.
• Inriktar sig på: Rörlighet, smidighet, styrka, balans och koordination.
• Kallas ibland: ”Träning för att orka träna.”
• Används av många: Såväl elitidrottare som barn kan använda maq. Används också inom sjukgymnastik 
• I ett examensarbete på Gymnastik- och Idrottshögskolan från 2007 testades resultatet av 8 veckors maq-träning. Resultatet var klara förbättringar i koordination, balans och rörlighet.

 

Spinning – Du som är nybörjare cyklar efter egen förmåga. Kondition, fettförbränning och smidiga muskler är resultatet när du tränar spinning. Cykling i grupp är ett enkelt och roligt sätt att bättra på konditionen.

Spinning/TRX Konditionsträning och TRX

EgenTräning – Tid i varmbadet till att utöva egen träning.

Spinning/ Cirkelträning- Konditionsträning i 30 min och därefter stationsträning med olika redskap där vi jobbar oss igenom hela kroppen.

 

 

Mera utmaning

Enkel och rolig träning för dig som utövat gruppträning tidigare.

Spinning – En komplett cykelrunda med uppförsbackar, raksträckor och blandad terräng.  Intensiteten reglerar du själv med hjälp av motståndet på cykeln. För dig som spinnat tidigare.

Aqua Pilates – Prova på effektiviteten av Pilates i vatten.

Vattengympa – Träning i människans första element. Innehåller övningar för kondition, koordination och styrka samt avslutas med skön stretch.

Sh´bam -Det här är klassen för dig som vill svettas, dansa och ha kul. Les Mills SH’BAM™ bygger på enkla heta moves till listettor och remixade gamla favoriter – helt enkelt det perfekta sättet att dansa på.

 

Tuffa pass med enklare koreografi

 

Mage styrka

Bygg upp din magstyrka inifrån.För dig som vill ha en stark muskulatur och en bra hållning.

Roliga och effektiva 30 minuter.

Rygg gympa

Pass med lugnare tempo. Vi lägger fokus på muskulaturen kring mage, rygg, och höft/bäcken.Vi använder tyngen från den egna kroppen men gummiband, viktplattor, käpp eller andra redskap kan användas

Body Pump – Vill du få smidigare och starkare muskler samtidigt som du ökar förbränningen så är detta något för dig! Effektiv och tuff styrketräning, där du tränar hela kroppen med hjälp av en skivstång. Du anpassar själv vikten efter egen förmåga. Passet är förkoreograferat för att du skall kunna känna igen dig och ta i lite till nästa gång och nästa och nästa. Ett pass från LesMills

TRX - En träningsform där du jobbar med hela kroppen och den egna kroppstyngden som vikt. Passar alla eftersom du själv bestämmer vad tungt det skall bli.

Spinning 70 - En spinningklass för dej som vill ha det lilla extra.

Body Combat - Kampsportsinspirerad gruppträning. Vänder sig till dej som har tränat ett tag! Förenklade rörelser som är anpassade till gruppträningen och pga detta behöver du ingen kampsportsbakgrund. Ett pass från LesMills

Core/Pilates - Hela kroppen sätts i arbete med olika övningar som utmanar din balans och styrka i bålen. Vid visa pass använder vi vikter, bollar för att förstärka effekten av träningen.

Morgon Mix/Xfit- Tuffa och utmanande övningar som gör att du tränar hela kroppen, kondition och styrka.

 

 

 

 

Konditionsträning med mera tänk

För dig som vill ha mer koreografikrävande träning.

Body StepEtt enkelt, atletiskt och roligt step pass. Tränar du detta regelbundet kan du förbättra flåset, koordinationen och även din styrka. Denna klass är lämplig för dig som har erfarenhet från step up tidigare. Ett pass från LesMills

 

Lugn och harmoni

 

Yoga-kommer att förändra din syn på din kropp för alltid. Kroppen får en helt ny längd och styrka, samtidigt som du blir av med stress och spänningar. Yoga kommer garanterat att få dig att må bättre!

Fokusering och uppmärksamhet på vår insida.  

Pilates – Här kombineras styrka och rörlighet med fokus på koncentration, balans, andning och avspänning.

Vatten QigongEn klass för dig som söker lugn, harmonisk och avkopplande vattenträning. Vi arbetar med andning och medvetna rörelser.